Witam, mam pewne wątpliwości, byłabym wdzieczna za odpowiedz:
Prowadzę działalność gospodarczą (osoba fizyczna prowadząca działalność) w zakresie nauczania języków obcych - uczę a do mojej pracy korzystam z przygotowanych przeze mnie materiałów, ktorych nie sprzedaję, a daję uczniom w wydruku.
Czyli, jestem nauczycielką - czy moge na moim komputerze zainstalowac i używać programów dla studentów i nauczycieli? Chodzi mi głównie o pakiet Microsoft Office. Niby w pakiecie jest napisane jasno że nie może być wykorzystywany do działalności zarobkowej (zresztą to samo jest napisane na pakiecie open office który jest darmowy...), ale skoro ja nie sprzedaję tego co z robię na komputerze a jest to jedynie moja pomoc w pracy, to czym się różni ta sytuacja od sytuacji nauczyciela który jest zatrudniony na umowę o pracę w szkole i do swojej pracy też na swoim domowym komputerze używa - i ma do tego prawo - pakietu office for students and teachers? W sumie, on też to robi w celach zarobkowych...
Czy mogłabym otrzymać odpowiedź wiążącą na to pytanie - czy może mieć znaczenie ewentualnie fakt, czy komputer jest zarejestrowany na mnie czy na działalność? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam